OVER MIJ


Hij is een zanger die al weer enige tijd met veel plezier optreedt in de regio. Het is allemaal begonnen zoals bij de meeste artiesten met zingen op feestjesvan familie en vrienden, na lang aandringen duwden zij de microfoon in z'n handen en natuurlijk wat onwennig begon hij te zingen. Eigenlijk voor de gein, heeft hij toen met wat vrienden in augustus 2000 zijn eerste demo-cd opgenomen, welke onverwacht een succes is geworden. Vanaf toen is het leventje als zanger begonnen.

  

Op 1 december 2001 presenteerde hij zijn tweede album een cd gevuld met covers. Het was een zeer geslaagde avond, dankzij de medewerking van diverseartiesten uit de regio, en natuurlijk een volle zaal met enthousiast publiek. Ook werd het hem mogelijk gemaakt om te gaan zingen in Spanje.

 

In 2002 heeft hij veel ervaring opgedaan als zanger in de artiestenwereld en zette hij menig zalen op zijn kop met een uitgebreid repertoire. Mensen vermaken is iets wat hij graag doet, mensen laten genieten met de liedjes die hij zingt,

 

Op 11 april 2003 presenteerde hij zijn eerste landelijk uitgebrachte singlemet als titel: Jij hebt 't helemaal & Alleen voor jou. Deze twee nummers zijn geschreven door Peter Smulders en is opgenomen in Manfred studio's in Etten-Leur. De

de single word uitgebracht op het label van VNC produkties.


Samen met zijn geluidsman vermaakt hij de mensen in de regio en ver daarbuiten. Het is voor hun iedere keer weer afwachten waar ze terecht komen. Een hoogtepunt van 2003 was zijn optreden op het Festival van het levenslied in Tilburg. Het was voor hem een grote uitdaging, maar ook hier gingen vele duizenden mensen uit hun dak tijdens zijn optreden. Maar ook in 2004 werd hij geboekt op het Festival van het levenslied.

 

In 2005 is Henry gevraagd door Wesley om op te treden bij alle concerten van: "Wesley live in concert". Hier staat Henry in een programma met diverse bekende artiesten zoals: Henk Wijngaard, Gerard Joling, Jan Smit, Marianne Weber, Wolter kroes, Jannes, Koos Alberts, Arne Jansen, Thomas Berge en vele andere.


Op 18 juni 2005 presenteerde hij zijn single: Hé ga je mee met als 2e track: In spanje aan de zee. Een single met een hoog feest gehalte.

 

Op 4 juni 2006 komt zijn eerste landelijk uitgebrachte album uit met de titel: Hé ga je met me mee ?
Het album is opgenomen in studio 69 van Laurens van Wessel te Zegge en wederom uitgebracht op het label van VNC produkties.

 

In juli 2008 presenteerde Henry zijn nieuwe single: Kom zeg nou ja met als 2e track: Een echte vriend. De nummers zijn geschreven door Anita Antonissen en Laurens van wessel. De opnames vonden plaats in studio 69 te Zegge en de single word uitgebracht op het label van VNC produkties. De promotie van deze single is in handen van Ellis ten Donkelaar.

 

In December 2009 presenteert Henry een nieuwe single waar Henry een goed gevoel bij heeft, met als titel: Is de liefde dan voorbij met als 2e track: De regen. Beide nummers slaan goed aan bij het publiek en bij diverse radio stations staat hij in de lijsten en word hij regelmatig gedraaid. De nummers zijn geschreven door Anita Antonissen en Laurens van wessel. De opnames vonden plaats in studio 69 te Zegge en de single word uitgebracht op het label van VNC produkties.

 

In Juni 2010 viert Henry zijn 10 jarig jubileum als artiest. Een avond wordgevierd bij Ome Neeff te Goirle, waar hij zijn fans laat genieten van een gezellige avond. Dit alles met medewerking van bevriende collega artiesten.

 

In Januari 2011 komt er wederom een single uit met als titel: Dag m'n lieve schat met als 2e track: Zonder jou. Tevens is er van deze single een videoclip gemaakt, welke als bonustrack is toegevoegd op de single. De nummers zijn geschreven door Anita Antonissen en Laurens van wessel. De opnames vonden plaats in studio 69 te Zegge, de clip opnames zijn gemaakt door JeanMedia te Sprundel en de single word uitgebracht op het label van VNC produkties.

 

2012 en 2013 zijn bewogen jaren geweest voor Henry. Het verlies van zijn vader, op 1e kerstdag 2012, zette zijn leventje op zijn kop en had hij even tijd voor zichzelf en zijn gezin nodig. Eén van de moeilijkste periodes in zijn leven tot nu toe. 2014 heeft hij de draad weer opgepakt en zal Henry ervoor zorgen dat zijn vader trots zal zijn !

 

Eind 2014 doet Henry mee aan de auditie rondes van het SBS 6 programma Bloed, Zweet en Tranen. Na 2 spannende audities heeft Henry zich geplaats voor de TV opnames van Bloed, Zweet en Tranen. Helaas voor hem maar ook voor zijn trouwe fans werd zijn auditie niet uitgezonden. Hij kan in ieder geval wel heel trots zijn dat hij samen met 90 andere kandidaten is overgebleven uit de duizenden inzendingen. Helaas geen TV voor hem, maar wel een mooi, spannend en emotioneel avontuur voor hem en zijn gezin.

 

1 juli 2019 komt hij uit met een gloednieuw nummer met als titel: Hij zal er zijn. Het nummer is geschreven door Henry Huijsmans zelf, als eerbetoon aan zijn overleden vader. Een werkelijk prachtige ballade met veel gevoel gezongen en fenomenaal gespeeld, met prachtige live instrumenten zoals een zwoele saxofoon die het nummer stuwen naar grote hoogte. Met deze fantastische ballade toont Henry Huijsmans weer zijn grote zangklasse, en zal hij met dit nummer bij menig luisteraar een gevoelige snaar raken. Deze single word uitgebracht op het label van AKMP.

 

2022 is het tijd voor een nieuwe produktie. Na de vervelende periode van corona en het jaar waarin hij afscheid heeft genomen van zijn moeder welke plotseling overleed, pakt Henry het studio werk weer op en neemt hij in de studio van Andre Kooiman een nieuwe single op. Deze keer is gekozen voor een cover, iets wat Henry als zanger meestal brengt. Het liedje van Gordon: Kon ik maar even bij je zijn, word in een nieuwe jas gestoken. Het eindproduct mag er zijn. Ook hier word een videoclip van gemaakt deze keer door clipfactory.nl welke medio juni 2022 zal verschijnen op het label van AKMP.


2023 is het jaar waar Henry een nieuwe weg inslaat. Hij gaat terug naar de studio waar het ooit voor hem begon. Na een fijn gesprek met Manfred Jongenelis, en het delen van ideën, zijn ze aan de slag gegaan met een nieuw nummer welke op zijn lijf geschreven is. De tekst is afkomstig van Carlo Rijsdijk en Manfred Jongenelis en de produktie is in handen van Manfred Recordings. De single zal 14 juli 2023 verschijnen op alle bekende portals op het label van Smaragd. Ook van deze single werd een videoclip geschoten door Clipfactory.nl

 

Nu na ruim 23 jaar ervaring, en nog steeds met beide benen op de grond te staan, wil Henry al zijn vrije tijd benutten om zijn naam nog meer bekendheid te geven en bewijzen dat hij geen eendagsvlieg is, al weet Henry dat het moeilijk is om door te breken in de Nederlandstalige muziek. Eén ding staat voorop, Henry heeft veel plezier in dat gene wat hij doet als zanger/entertainer, en hoopt dat u op dezelfde manier kunt genieten van zijn muziek. Wellicht is het Henry gegund om Nederland kennis te laten maken met een hele gewone jongen met een warme zuivere stem.

Persfoto's

Download hieronder de gewenste persfoto van Henry Huijsmans.

2023

2022